maandag 11 februari 2013

Paris, je t'aime! (deel 2)

Rebonjour à tout le monde!

Op onze tweede dag in Parijs wilden we mijn zus en haar man zo veel mogelijk laten zien, de grote toeristische trekpleisters zeg maar. Om ons te verplaatsen hadden we dan ook gekozen voor vervoer boven de grond en niet via de metro, want dan zie je natuurlijk niets. Een uitgelezen vervoermiddel is dan ook "La Ligne Touristique Les Cars Rouges", een hop-on-hop-off bus die een route volgt rond de mooiste en bekendste bezienswaardigheden.
Vermits we in een hotel in het 9de arrondissement  verbleven in de buurt van de "Follies Bergères" stapten we op aan de halte Opéra (nr.6) om vandaaruit aan onze veroveringstocht door Parijs te beginnen. Op weg naar onze eerstvolgende stop, de Eiffeltoren (nr. 1)  kwamen we langs de Place Vendôme, Place de la Concorde, Avenue des Champs Elysées, l'Arc de Triomphe, le Grand et le Petit Palais, le Pont Alma waar Lady Diana verongelukte en Trocadero.


Place de la Concorde. Dikke wolken pakken samen boven de Egyptische
obelisk maar de regen blijft gelukkig uit.
Het drukke verkeer op de  Avenue des Champs Elysées.
Druk, druk, druk ...

L'Arc de Triomphe.

Trocadero


We kwamen, we zagen hem en we overwonnen hem.
Helemaal  tot aan de top ... maar wel met de lift ...


Met de lift ging het naar boven, helemaal naar de top van deze 324 meter hoge stalen reus die oorspronkelijk enkel bedoeld was als een tijdelijk bouwwerk voor de wereldtentoonstelling van 1889 als eeuwfeesthulde aan de Franse Revolutie (1789). Eens helemaal boven (je zit dan op ongeveer 300 meter want hoger mag en kan je niet meer) heb je een prachtig zicht over Parijs.

Zicht op de Seine

Zicht op Trocadero

Zicht op Champ-du- Mars en L'Ecole Militaire

De Seine ... niet echt een propere rivier te noemen
Na ons bezoekje aan de Eiffeltoren ging het verder met de Car Rouge richting Musée d' Orsay. De bus voerde ons via het Champ-du-Mars langs de Ecole Militaire, het Hôtel des Invalides waar Napoleon begraven ligt, langs het Louvre over het Ile de la Cité voorbij de Notre Dame (nr. 4 op het kaartje) tot aan het voormalige Gare d'Orsay waar nu het Musée d'Orsay oftewel "het museum van de impressionisten"  gevestigd is. Als je te weinig tijd hebt om het Louvre te bezoeken en op voorwaarde dat je van de impressionistische schilderkunst en van Art Nouveau houdt, is dit een heerlijk alternatief. Het museum bezit een vermaarde collectie impressionistische werken van o.a. Manet, Bazille, Monet, Renoir, Degas, Sisley, Seurat, Gauguin, Van Gogh, Toulouse-Lautrec, Cézanne en Rousseau. Maar ook Ingres, Delacroix, Courbet, Millet, Corot, Jongkind, Boudin, Caillebotte en Pissaro zijn er aanwezig alsook de vrouwelijke schilders Mary Cassat en Berthe Morisot. Behalve schilderijen zijn er ook beeldhouwwerken van o.a. Rodin te bezichtigen en een collectie Art Nouveau voorwerpen en meubels. Je komt er gewoon niet uitgekeken. Dit was weer een geweldige dosis vitamines en energie die ik daar heb kunnen opdoen!

De oude stationsklok van het Musée d'Orsay.

Vandaaruit ging het al wandelend verder richting het Louvre waar we enkel de binnenplaats bezichtigden.

Theo en mijn schoonbroer voor de pyramide van het Louvre.


De twee zusjes ...
We zetten onze wandeling verder richting Pont des Arts, de brug waar verliefde koppeltjes hangslotjes met hun namen aan bevestigen en de sleutel in de Seine werpen in de hoop dat hen dit geluk zal brengen.

Misschien wel een miljoen hangslotjes op de Pont des Arts.
Dan ging het langs de Bouquinistes (de boekenkraampjes langs de Seine die wegens het koude februariweer niet erg talrijk aanwezig waren) te voet verder naar de Notre Dame op l'Ile de la Cité.


In de schaduw van de Notre Dame de Paris ligt een heerlijk boekenwinkeltje, Shakespeare and Company genaamd, dat je zeker bezocht moet hebben als je in Parijs bent. Het verhaal achter deze bookshop vind je op hun site.Deze heerlijke dag sloten we af in het Quartier Latin waarna we moe en voldaan met de metro terug naar ons hotel trokken.

Op zoek naar avondeten in Quartier Latin.

Wachten op het diner ...

Hoe we op dag 3 onze trip naar Parijs afsloten, vertel ik jullie een volgende keer in het laatste deel.

Lieve Parijse groetjes,
Els

1 opmerking:

  1. Ohhh ja , zulke foto's heb ik allemaal, wat gezellig he, Parijs.
    Wil zo weer. hihihih
    Ik wacht met smart op deel 3.
    Groetjes Astrid

    BeantwoordenVerwijderen