vrijdag 1 juni 2012

Leef jij volgens je talenten?

Vorig jaar op de boekenbeurs in Antwerpen heb ik "The Gift" van Patty Harpenau gekocht. Ik was op dat ogenblik nog een stuk verder verwijderd van waar ik nu sta en alhoewel ik nog steeds op zoek ben naar mijn talent (en) voel ik me toch al een stuk verder op weg dan pakweg een half jaar geleden. Welnu, ik heb dat boek in twee of drie keer uitgelezen. Ik moet zeggen dat er niet echt schokkend nieuwe dingen in stonden, maar het heeft me wel aan het nadenken gezet, en de oefeningen die je tijdens het lezen en op het einde van het boek mag doen, hebben wel iets in gang gezet bij mij. Nu las ik vandaag toevallig mijn notities terug en deze wil ik graag met jullie delen. Ik schreef toen een brief aan mijn eigen geluk.
"Dag Lief Geluk,
Ik ben optimaal gelukkig als ik mensen kan samenbrengen, hen kan helpen om zichzelf te leren ontdekken en om elkaar te leren kennen. Als ik hen kan doen lachen en hen een goed gevoel kan geven. Als ik een verbondenheid kan creëren tussen hen onderling en met mezelf.
Ik ben optimaal gelukkig als er harmonie is en iedereen naar iedereen met zijn of haar hart kan luisteren.
Ik ben optimaal gelukkig als we in harmonie samen kunnen zijn met onze kinderen en als we dingen samen doen of gedachten en gevoelens delen zonder angst of verwijten.
Ik ben optimaal gelukkig als ik mezelf kan zijn bij anderen, zonder vooroordelen, zonder competitie. Als mensen hun kleine kantjes achterwege kunnen laten voor een hoger doel, samenhorigheid of verbondenheid.
Ik ben optimaal gelukkig als ik mensen, anderen of mijn eigen gezin een lekkere maaltijd kan voorzetten en als we gezellig samen kunnen eten.
Ik ben optimaal gelukkig als mensen echte dankbaarheid kunnen tonen."

En dan moet ik er nu op dit ogenblik nog aan toevoegen : "ik ben ook echt gelukkig als ik kan schilderen of met eender welk kunstproject kan bezig zijn", want dit geloof ik echt : kunst heelt!

Verder wil ik hier nog graag een citaat vermelden uit de zeer mooie film Intouchables :

" Pourquoi les gens s'intéressent à l'art?
C'est parce que c'est la seule trace de notre passage sur terre."

2 opmerkingen:

 1. Ik heb heel gelukkig als ik zie hoe jij je kan uiten en je gevoelens met anderen kan delen.
  Ik ben gelukkig dat ik jouw heb mogen leren kennen.
  Ik vind het fantastisch om te zien dat jij je geluk hebt gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Caroline,
  Bedankt voor je lieve reacties. Het doet me deugd te weten dat anderen het leuk vinden wat ik doe, dat doet het zelfvertrouwen alleen maar toenemen. En wees gerust : voor jou ligt er ook nog heel veel in het verschiet. Je moet gewoon op de juiste weg geraken. Wamt je weet het : eens om de 7 jaar komt de trein van verandering langs. Het is alleen een kwestie van erop te springen... Zorg goed voor jezelf. Lieve groetjes, Els.

  BeantwoordenVerwijderen