maandag 27 april 2015

Op zoek naar kunst tussen de glammer en de glitter aan de Côte d'Azur - deel 1

Hallo lieve bloglezer,
We zouden onze zoon Maarten op zijn stageplaats gaan bezoeken in Cannes aan de Côte d'Azur.
Nu is de Côte d'Azur niet meteen de vakantieplek bij uitstek voor ons. We houden niet zo van die glammer en glitter en van de schijnwereld die in zo'n oord naar voren wordt geschoven.
Maar ja, wat doe je als je toch je zoon wil bezoeken. Hij werkt sinds eind januari in het Hotel Beach Croisette  in Cannes en we hadden hem dus al meer dan 2 maanden niet meer gezien. Dus hotelletje geboekt net buiten Cannes en met het vliegtuig erheen. In de hoop dat we er meer zouden vinden dan de meeste reisgidsen voorschrijven.
Omdat we op voorhand niet goed konden inschatten hoe onze tijdsbesteding samen met hem er zou uitzien, hadden we niet al te veel voorbereid en zouden we onze tijd samen "à la vie d'artist" invullen.

Dag 1
De eerste dag kregen we van Maarten een rondleiding op de Boulevard de la Croisette. Leuk om een keertje te doen, maar behalve de designerwinkels, de dure hotels en de vele restaurantjes en bars valt er niet echt veel te beleven. Het leverde wel enkele mooie plaatjes bij valavond op.
De zeer drukke Boulevard de la Croisette ligt vlak naast de wandelpromenade, tussen de rijen hotels en restaurants aan de ene kant en het kunstmatig aangelegde strand aan de andere kant. De meeste grote (en chique) hotels hebben een stukje van het strand in beslag genomen als privéstrand voor hun gasten en je kunt dit "heiligdom" slechts betreden als je in het respectievelijke hotel logeert, of als je snel genoeg bent om de wakende bodyguards te passeren. Niet echt aan ons (oudjes) besteed, maar Maarten is er wel al enkele keren in geslaagd de bodyguards te slim af te zijn.
Voor het grote publiek zijn er slechts enkele kleine stukjes strand opengesteld.

In het Palais de Festivals et de Congrès zal van 13 tot 24 mei de 68ste editie van het filmfestival van Cannes plaatsvinden. Op het tijdstip van ons bezoek aan Cannes vond er een beurs plaats voor de verkoop van TV-formats maar behalve de handafdrukken van enkele celebrities in het beton op de walk of fame hebben we er geen bekende acteurs of actrices kunnen spotten. Maarten, die er in mei nog steeds zal vertoeven, zal waarschijnlijk meer geluk hebben...

Le Palais de Festivals et de Congrès waar binnenkort het Filmfestival van Cannes zal doorgaan.

Handafdruk van Angelina Jolie op de Walk of fame...

Eénmaal je de Boulevard de la Croisette verlaat, heb je nog 1 grote winkelstraat (de rue d'Antibe) met enkele zijstraten waar zich o.a. wel een paar leuke eetgelegenheden bevinden.
En nog enkele straten verder speelt zich het gewone dagdagelijkse leven van de echte inwoners van Cannes af : ver weg van de glammer en glitter proberen hier mensen van de meest diverse nationaliteiten te overleven met kapperszaken, bakkerijen, cafeetjes, elektrowinkeltjes, wassalons en kruidenierszaken. Je waant er je in een multiculturele stad als Antwerpen of Luik.
En dan is er nog de oude stadskern van Cannes, Le Suquet genaamd. Maar die "côté" hebben we pas de laatste avond van ons verblijf ontdekt. Dus daarover later meer.
Groetjes,
ElsGeen opmerkingen:

Een reactie posten