zondag 17 mei 2015

Op zoek naar kunst tussen de glammer en de glitter aan de Côte d'Azur - deel 4

Als je Nice bezoekt vanuit de omgeving, neem je best de trein naar Nice want zoeken naar een bovengrondse parkeerplaats is tijdverlies en ondergronds parkeren is zeer duur.
Ook wij verloren heel veel tijd met het zoeken naar een parkeerplaats in de buurt van het Musée Chagall en  het Musée Matisse die beiden een stukje buiten het centrum gelegen zijn. Uiteindelijk zijn we terug afgedaald naar het centrum van de stad om daar ondergronds te parkeren.
Als je een hele dag in Nice bent is het nuttig om eventueel de Hop-on Hop-off bus te nemen die beide musea als halte aandoet.
Wij hebben naar het Musée Chagall gewandeld en voor het Musée Matisse was er helaas onvoldoende tijd over.
Chagall voorstellen is voor de meesten onder jullie waarschijnlijk niet nodig.  Het museum zelf herbergt een hele mooie collectie schilderijen die de Joods-Russische schilder ons heeft achtergelaten. Bij de ingang van het museum kun je een audiofoon krijgen met uitleg over elk schilderij, maar ik koos ervoor om dit niet te doen en gewoon mijn ogen de kost te geven. Bovendien was er op dat ogenblik net een klas Franse leerlingen aanwezig die uitleg kregen van een gids en ik vond het heerlijk om "weer eens op de schoolbanken te zitten".
Hier volgen enkele foto's :


Nice zelf viel net als Cannes een beetje tegen. De Place Masséna, volgens de reisbrochures "THE place to be",  lag er een beetje verlaten bij . Ik had op zijn minst enkele straatkunstenaars verwacht, maar behalve een paar voetbalkunstjes van een groepje studenten was er niet veel te beleven.  Ook de Promenade des Anglais voldeed niet aan de verwachtingen, met uitzondering van enkele mooie gebouwen.Vanaf  Nice kan je 3 toeristische routes naar Menton nemen : de Grande Corniche, de Corniche Moyenne en de Petite Corniche.
Wij namen de Corniche Moyenne tot in Monaco. Onderweg genoten we van de prachtige vergezichten en maakten we een lunchstop in het schilderachtige dorpje Eze-village. De steile klim naar boven loont zeker de moeite. Ook hier weer verkeersvrije smalle straatjes met leuke galerijtjes en kleine restaurantjes zoals in Saint-Paul-de-Vence, en op de koop toe spectaculaire vergezichten. Een tussenstop meer dan waard!


Vergezicht vanaf de Corniche Moyenne

Eze-Village

Eze-Village

Eze-Village

Van daaruit ging het verder naar Monaco. Een paar uurtjes is absoluut meer dan genoeg om Monaco te bezoeken, behalve als je natuurlijk uitgebreid wil gaan shoppen.
Het Prinselijk Paleis kun je te voet bereiken langs een speciaal daarvoor aangelegde wandelweg. Van daaruit kun je ook het oude Monaco-ville bezoeken. Dit stuk middeleeuwse wijk van Monaco ligt vlak bij het paleis op dezelfde zestig meter hoge rots. Het wordt ook wel gezien als de hoofdstad van het prinsdom. Door de zeer smalle straatjes doet het erg knus en zeer dorps aan, maar het is helaas ook heel erg toeristisch.
Vanop het plein voor het paleis heb je bijna een 360° zicht op Monaco.

Onze laatste dag en avond aan de Côtes d'Azur hebben we doorgebracht in de parfumstad Grasse en in het oude stadsgedeelte van Cannes.
Maar daarover meer in het 5de en laatste deel van dit reisverslag.
Groetjes,
Els

Geen opmerkingen:

Een reactie posten