vrijdag 28 september 2012

3D Minicanvas voor DT-team Hobbyshop Favoriet


Hallo iedereen!
Dacht je dat watercolourpencils alleen maar gebruikt kunnen worden in traditionele aquarellen? Wel, dan heb je verkeerd gedacht. Voor mijn eerste designteamproject mocht ik de uitdaging aangaan om iets te creëren met de Academy Watercolourpencils van Derwent . Voor mijn schilderijen ben ik gewoon om met acrylverf te werken, dus aquarellen was een totaal nieuwe ervaring voor mij. Ik heb me dan ook maar niet gewaagd aan een traditionele aquareltekening want daarvoor moet je natuurlijk de nodige ervaring hebben, en ik vroeg me eigenlijk af of je watercolour ook op canvas kon gebruiken. Wel, kijk zelf maar naar het resultaat van mijn experiment :Het canvas werd eerst gekleurd met aquarelpotlood en dan met water en gewone (platte) verfborstel uitgestreken. Dezelfde techniek werd toegepast op de 4 stukjes aquarelpapier : dus eerst de kleur met het potlood droog aanbrengen, en daarna met een natte borstel uitstrijken.


De spikkels op dit blauwe vierkantje zijn ontstaan door eerst het hele vierkant nat te maken en dan de punt van het potlood over een schuurpapier te wrijven. Het water neemt dan de pigmentspikkels op.


Het groen is watercolour - het bruin is Vintage Photo Distress Inkt.Ook het lint voor het bloemetje heb ik met een watercolourpencil gekleurd. Het lint was eerst wit en ik heb het net zoals het papier eerst met het potlood droog gekleurd en daarna gewoon met een natte verfkwast ingewreven.

Verder heb ik de gekleurde papiertjes ge-embossed, de randen gedistressed met een distresstool en  distressinkt en hier en daar een paar kleine versieringen aangebracht. 
Et voilà ... mijn eerste creatie als lid van het DT-team van Hobbyshop Favoriet.

Ik hoop dat jullie het leuk vinden en dat jullie zelf met veel inspiratie aan de slag gaan!

Nog een fijn en creatief weekend!
Groetjes, 
Els

3 opmerkingen:

 1. Hallo Els,
  Wauw en te gek, wat mooi gemaakt.
  Groetjes Peter en Wendy.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Els,
  Wat gaaf gemaakt!!
  Ziet er echt prachtig uit!
  Fijn weekend!
  groetjes, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. This is absolutely gorgeous Els and I would be proud to hang such a gorgeous creation on my wall ~ bravo!
  ♥Sharon

  BeantwoordenVerwijderen